' my minds...my thoughts...my feeling: June 2008

20 June 2008

JOM PICNIC


hah!..bakar2 jgn tak bakar..[ hehehe ] slalu nyer aku juz tgu kaum2 adam yg bakar kan,tapi kali nie,aku plak yg trn padang,alar bukan selalu pun wat keje2 mcm nie...stakat bakar ayam tue aper lar sgt kan?..[ huhu ]


hah!!.. nie lar kaum2 adam yg selalu menjadi mangsa apabila ktorng wat BBQ,..kerja bakar mambakar nie memang urusan diorang lar,memang da tak leh nk lari lagi dah.
dr kiri: peza,edy,napi n aizani


3 serangkai...
gelaran yg sememang nyer sesuai untuk ktorang di alam persekolahan dl..
kemana sahaja pergi,seringkali bertiga..hah!.. klu korang nak tau bdk kecik kat blkg tue namer nyer haikal,asal ktorang nk capture gmbr jer mesti die mencilok..baik punyer cilok=)


asal nyer aku nk capture gmbr nie 3 org jer, tapi entah dari mana datang nyer bebudak nakal 3 org tue..cbuk jer,dah lah duk bhgn depan sekali,siap control macho lg!..poyo siot..


atas pokok pun boleh..
pokok tue tak der lar tinggi sgt pun,masih larat untuk ktorang panjat walaupun prot dh penuh di isi....yg pakai bj merah hitam tue sueha.die ssh ckit klu nk di ajak bergambar,tak suke kate nye..
PICNIC


pic: kat pantai chendor, dimane tmpat ktorang picnic


lamprot lar plak!!..
makanan yg dibawa untuk mengisi perot ktorang yg sememang nyer dah lama minta di isi...bl perot dh lapar,aper yg terhidang tue,ktorang tibai jer..



ngah mkn pun sempat lagi bergambar yer?..
dr kiri: ct,zAcK,nasuha n lina..nie lar geng yg suker sgt tdo time stady=p


geng2 upper siX
slamat bersua muke...

18 June 2008

aHAK!!...
pic:[ kat eton taylor ]
muker cam blurrr jer,nie msti ngah fikir fesyen aper nk buat nie!..[ haha ] ape yg nk di peningkan wahai mber ku..kecian akak kat depan tue ngah tgu ko fikir,nanti ader jer die jerut leher ko ngan tali pengukur tue....tak sempat merasa plak nk pakai bj tue nanti....

akhirnya panantian akak tue berakhir,setelah D decide untuk membuat bj kebaya...cewah..kusyuk btol D mendengar penjelasan dari akak tue sehinggakan aku capture gmbr die pun tak sedar..ok gak nie!.. pas nie boleh lah aku jadi mamarazi. =)
perghh!!..akak tue memulakan tgs nyer dgn penuh berhemah....time 2 D ikt jer ape yg diperkatakan oleh akak tue..yelar,klu igkarkan lain plak jadi nyer nanti... pas tue D melangkah keluar dari kedai dgn perasaan gumbira coz nanti dapat lar die malaram ngan bj tue di pagi hari raya....

MENGGAMIT KENANGAN SILAM






17 June 2008

ALUMNI TEPCES...12 JUN 2008...


SELAMAT DATANG KE HARI TERBUKA PBK & ALUMNI TEPCES
tgk jer slide nie,teringat aku zaman2 sekolah lu...aku ng mber aku slalu sgt handle benda alah nie,dr awal mjls smpai abis mjls.

sebelum menjengah masuk ke kwsn sekolah aku n the gangz sempat bergambar kat bus stop dpn sekolah,bus stop tue mengingatkan aku cter2 indah di alam persekolahan.tue sume dah tgal kngn.

gang2 upper siX: dr kiri....( blkg ) zuwa,aida,jannah,baya,rosa,lala,kakak,no ( depan ) nadia,josh,maiza,zAcK n lina..sume nie dah smbung stady dalam bidang masing2...rindu saat2 indah bersama..


aksi poyo...budak2 nie suke sgt cpture gmbr..pntg d ajak,cepat jer lgkh nyer...sume nmpk hepi,ape xnyer,perut dah kenyang,`gendang gendut,tali kecapi,kenyang perut suka hati' [ hahaha ] dah lama tak makan sama2..best klu masih ade ksmpatn untuk makan mee sup sama2,best siot!!. tentu korang sume msh igt mee sup pak musa.=)

15 June 2008


PERTANYAAN UNTUK CINTA


“Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu
berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.


Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan
mata darinya?Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu
ia ada di sana?Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.


Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang
diinginkan semua orang?Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.


Adakah kamu tetap mengatakan kamu
menyintainya kerana kamu tidak ingin melukaihatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.


Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan
matanya membuat hatimu melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.


Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana
kamu mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.


Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap
hari hanya dia yang kamu fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.


Adakah kamu rela memberikan semua perkara
yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.


Tetapi


Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran
antara kesakitan dan kegembiraan yang
membutakan dan tak terfahami … menarikmu
mendekati dan tetap bersamanya?ITULAH CINTA.


Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu
bahagian dirinya dan siapa dirinya?Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia
dengannya tanpa penyesalan?Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kamu menangis kerana kesakitannya
walaupun saat itu dia kuat?ITULAH CINTA.


Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia
bersedih?ITULAH CINTA.


Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.


Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh
jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya CINTA.
...WEKEEND BERSAMA D....




huhuhu...setelah lama kepingin drive moto,akhirnya ari nie dpt juga...maner tak nyer.coz sblm nie asyik naik rapid jer...aku hbskn ct hujung minggu bersama D...aku ng D lepak kat Pantai Teluk Mak Nik, atau lbh dikenali sbg Pantai Intan..[ wawawa ] hepi coz ari nie aku bebas nk kemana shj kerana aku tak terikat lg ngan jadual rapid yg biol tue...



sukma XII Terengganu 2008...


Pantai Intan merupakan salah satu tempat sukma berlangsung...acara bola tampar pantai..time aku pergi ngan D.acara dah hbs sbnrnyer..[ huhu ] tak dpt tengok org main,dapat pergi kat situ pun dah kira ok ape!.. terkilan jugak coz kitorang xpt hadir bg memeriahkan lagi suasana perlawanan yg berlangsung...cewah!!




giliran D pulak beraksi...pic:kat tmpat duduk penonton..D ckp, ambk aura dah lar... lain kali klu ader kesempatan boleh lar dtg memeriahkan suasana..wah wah wah...die igt klu xder die,acara tue tak meriah lar kot!.. [ huhuhu ]


aik!!..btol ker aper yg aku lihat nie...superw0men naik motor..hmmm,menakjubkan,klu superman boleh terbang,superw0men boleh merempit,itulah kelebihan superwomen...

NILAI PERSAHABATAN

  • Sahabatmu suka kepadamu,tetapi tidaklah tiap-tiap orang yang suka kepadamu itu sahabatmu.
  • Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada ditempat lain yang lebih menyeronokkan.
  • Manusia yang paliang lemah ialah oarang yang tidak sanggup mencari teman dan paling lemah daripada itu ialah orang yang menyia-yiakan teman yang diperolehinnya.
  • Sahabatmu pada hari ini boleh menjadi seteru pada hari esok.
  • Sahabat sering menjadi musuh.Oleh itu berhati-hatilah memilih sahabat.
  • Apabila datang kesusahan dan kepayahan,di situlah nyata kawan dan lawan.
"LUMRAH KEHIDUPAN"

Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak
kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan,akhirnya kita tahu bahawa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidupkita menjadi lebih bahagia.
NIKMAT CIPTAAN NYA


setelah penat meredah hutan belantara,kit0rang berhenti berehat jap,sambil menikmati keindahan dan kedamaian suasana hutan yg menghijau.



dr kiri: abg rahman,diana,abg sham,zack n kak aimi

walaupun masih dalam kepenatan meredah hutan tue,kitorang masih sempat bergambar dan mengukir senyuman.

time nie,aku x bersama twin aku,sebaliknya aku bersama ngan una untuk bergambar ngan kanak2 rebina 2,..pic: kat air terjun sungai tekala

perghh!!..memang menyeronokkan..suasana yang mendamaikan,dengan bunyi derungan air yg sungguh mengasyikkan,.suasana mcm nie dapat membuatkan hati seeorang menjadi tenang dr hiruk pikuk suasana kota yg kadang kala sungguh menyerabutkan.

GELAGAT DI SUKIDA
perghh!!..sempat lagi bergambar sebelum xtvt jungle traking..aku n my twin D bersama ngan kanak2 rebina SMKCJ

yang pakai cap tue,lbh dikenali sbg yat..3 orang lg kat depan tue,saper lagi klu bkn knk2 rebina. yg sertai camp nie..yg pakai tower kt ats kepala tue una ...entah lar naper die pakai tower tue,pelik btol mber aku sorang nie..eeee....sblh tue lak saper lg klu bukan D aku dapat rasakan mcm ada s0mething wrong jer kat gmbr nie...[ huhuhu ] maner tak nyer,aku xder pun ms diorang capture gmbr nie... xaci btol...

enam orang fasi yg kpale nyer leh dikatakan giler-gler semua..blom knl,sumer tgk muka pun serious jer...tapi bila dah knl antara satu sama lain...masyaALLAH,ibarat dunia nie mereka yg punyer...bl bergurau tue dh xigt dunia dah...

13 June 2008

AKSI-AKSI FASILITATOR


abang zul
klu skali pandang nampak mcm poyo jer...dua kali pandang,memang poyo pun!! [ hehehe ] nmpk mcm model 1st aid tak? [ hahaha ]skema btol capture pic mcm tuu....x leh blahh!!


zack

huh!! .. si kecik molek berkaca mata...kali nie tampil ngan aksi yg berbeza.. [ hehehe ] mane tak nyer slalu ngan aksi kupu-kupu..[ wakakaka ]..si D lar yg bg glrn tue...huh!.aku suke ngan xtvt mcm nie..hrp lain kali dapat joint lagi...


diana

D kechik!!..opss!!! baik punyer!.. [hehehe ] 0rg ganu kiter...aku tak pasti aksi ape yg dilakukan nie,slalu nyer aksi superwoman..[ haha ] die suke kn superman,tue yg terpengaruh tue....klu korang nk tau,time jungle traking nie die kena gigit dek pacat..[wawawawawawa ]



una

firdausiana...pelik!! tapi itu lah nama nyer,sepelik orang nyer...mane tak nyer, klu korang tgk cr die menulis,memang menakjubkan.. [ hehehe ] menulis scr terbalik..hah! maner prnh dibuat dek org mcm tue..bl wat keje byk atau di hentak ngan soalan yg bertubi-tubi pasti die menggelengkan kepala nyer,siap ada sound effect lg!!.. [ hahaha ]

SUKIDA DALAM KENANGAN

Horey!!! segala penat lelah yg telah kuSPONSERkan sebelum camp ini berlangsung akhirnya berbaloi jua,kerana camp ini telah menjadi realiti bukan lagi fantasi yang seperti digembar-gemburkan...

1st day kat Sukida...
aku mengambil kesempatan yg ade untuk merakamkan gmbr aku dgn berlatar belakangkan pemandangan yang menghijau.....[ hehehe ]


Adoyai!..bukan setakat pemandangan dan rumput jer yg menghijau,tapi baju aku pakai pun hijau! [ hahaha ] nie lar dikatakan br ada feel dalam menikmati keindahan alam citaan-NYA.Begitu agung ciptaan-NYA,suasana yang sungguh mendamaikan.
APABILA 2 HATI JADI 1
PEACE... time nie xtvt jungle traking..
sempat lagi nk bergambar tue ...bak kata org, `nak seribu daya,xnk seribu dalih'...orang yg ckp,aku tak kata ape2...[ hehehe ]....treck nyer klu nk dikatakn mencabar,xder lar mencabar sgt..tapi best!. coz aku dah lame tak ikt xtvt mcm nie....
PEACE... Aaik!!..kok biar bonar nie...
naper aksi dia sama ngan aku?!..[ hehehe ] klu k0rang sume nak tau,nie lar die DIANA... atau lbh dikenali sebagai D kechiK!! [ hahaha ] aku pu heran,naper lar dia pt gelaran mcm tue coz klu dipandang, btol2,xder lar kechik sgt pun....[ hehehe ] bukan aku lar yg ckp,tapi ia seringkali diperkatakan oleh dato'....

wah! wah! wah!
pic nie kat pokok ape entah,aku pun xtau..bsr giler pokok nie, tgk pada akar die dah lar,lbh tinggi dr ktorang...klu kat campus kt0rang slalu berdua,masuk hutan nie pun, still berdua.. mayb sbb itu lah kit0rang digelarkan TWIN....dah mcm belangkas dah,kemana sj aku pergi mesti dia ada..
BERSAMA MU

12 June 2008

`MSU MOTIVASION
CAMP'
time nie sume urusetia,fasilitator dan para peserta mengambil kesempatan untuk bergambar sebagai tanda kenang-kenangan....
hilai tawa,giurau senda dan tangisan hiba sepanjang camp nie berlangsung dapt mengeratkan lagi ikatan persaudaraan antara fasi dan pljr2 SMKCJ atau lebih sesuai dikenali sebagai kanak2 rebina Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras Jaya.
[ hehehehehehehehehe]

hah!! nie die aksi kanak2 rebina ( kaum hawa ) sms slot ceramah dijalankan... huh!..sempat lagi diorang bergambar ek!,, nie msti ngah boring dgr ceramah yg diberikan... [ hahahaha ] ....igt time2 aku zmn kanak2 rebina dl,time crmh jer,aku n the gang msti ngah syok duk smbg kat blkg....aku dl nakal gak...aku bkn nyer bdk2 skema...


hah!! nie lak kanak2 rebina ( kaum adam ) ....yg nie lg lar over...siap pose 2!..xleh blah btol...[ hehehe ]...

klu td kite saksikan aksi kanak2 rebina,skrg nie kite saksikan aksi fasilitator yang dah pun bersara dr alam kanak2 rebina....nie lah die wajah2 kepenatan fasi setelah seharian melayan kerenah kanak2 rebina..

nie lak aksi aku ngan twin aku bersama ngan abg sham n kanak2 rebina...gmbr nie dirakam kan sblm ktorng g jungle traking...perghhh!!! abg sham..nmpk mcm artis zmn 60an lar plak ble pakai mcm tue

 

blogger templates | Make Money Online