' my minds...my thoughts...my feeling

11 April 2009

dEb0R rAsE!!

skrg aku dah kat shah alam..aku sampai tepat jam 6.15 ptg td..aku bertolk dari kemaman kul 12 tgh hari td, nsb baik bus datang tepat pada waktu nya..hehee...x lar aku duk jenuh menunggu mcm yg sebelum2 nie..tapi yg paling x syok nya blum sampai 15 mnt aku naik bus tue dia dah berhebti kat hentian seterusnya..adoyai!! slalu agt mcm tue klu bus yg aku naik dari kuala terengganu..

namun aku xder pilihan lain lagi, aku naik je lar bus tue..bus bergerak semula dalam kul 12.30 tgh hari...elok jer perjalanan kali nie, mcm yg sebelum2 nie jugak berjalan lancar..TAPI.. mcm pepatah ada berbunyi "panas yg disangkakan sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari"....

selepas jer bas melalui terowong karak, tetiba aku terasa lain macam jer bas tue...tapi aku wat biasa jer, may b itu perasaan aku jer!! lantak lar kan.. aku pelik gak bus tue berhenti tetiba jer...driver bus turun n chek kat bhgn belakang..rupa-rupanya tayar belakang tue ada prob...

then bas bergerak dalam keadaan yg agak perlahan, menuju ke kl...bus tue mmg dah x stabil aku rasa...dalam hati, hanya tuhan yang tahu perasaan aku nie..aku takut apa2 jadi jer...huhuhu...time nie aku fikir -ve jer...

lastly driver bus tue berhenti kat kedai baiki tayar kat area batu cave..adoyai!! makin lmbat lar perjalanan aku...juz tukar tayar tapi makan masa hampir stgh jam..huh!!.,pas tue aku igtkan bus terus ke klang then shah alam. tapi bus ke hentian putra...adess! panas hati aku!! bukan ada org turun kat sana pun..entah peper jer driver bus nie... heran aku! tgu driver tue dlm 20 mnt, baru kitorang bertolak semula ke klang central n shah alam......AKU SAMPAI KE SHAH ALAM DENGAN SELAMAT NYA..
aku ada capture gmbar driver bus yg bengang dgn keadaan yg berlaku!. tapi aku malas nk upload gmbr tue....coz aku nk  tgk cd cter condor hero lak....huhuhu.....daaaa

post signature

2 comments:

rez said...

len x ingat doa sebelum naiki kenderaan....

Ingatan kepada seluruh masyarakat....
Ingatlah doa sebelum menaiki kenderaan....

hehehehehe

zAck said...

sblm naik dah bc r,

klu bnda dah nk jadi,
still jadi jugak...
hehehe

 

blogger templates | Make Money Online